Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه جوان، منوچهر هادی پس از دل، گیسو را ساخت و بعد بلافاصله نیسان آبی، این همه تلاش و پشتکار بدون تنفسِ کافی اگر چه در سرمایه‌اندوزی جواب مثبت داده، اما نتیجه فرهنگی قابل قبولی نداشته است.

هادی نمی‌تواند حتی سریال سرگرم‌کننده بسازد، یعنی او بیشتر از اینکه پی ساخت سریال برای مخاطب باشد، دنبال محاسبات مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه می‌شود کارگردانی به این اندازه سعی در تولید داشته باشد، اما نتیجه لازم و حداقلی را کسب نکند. نیسان آبی را برحسب وظیفه با صبوری و تحمل تا قسمت آخر دیدم نه اینکه مشتاق آن باشم بلکه قرار بود منوچهر هادی نقدهایی را که به سریال دل وارد شد تکرار نکند، اما انگار او نمی‌تواند از خالتور و بازاری ساختن دست بکشد.

او به درستی توانسته است از سریال‌های چند سال گذشته شبکه فارسی‌وان و جم کپی‌سازی کند. نیسان آبی حاصل یک نگاه ناسالم به بنیان خانواده است. هادی به شیوه همان سریال‌های مبتذل خانواده را نشانه گرفته و از یک خانواده سنتی یا شوهر وفادار به خیانت رسیده است.

در چند قسمت اول احساس می‌شد هادی سعی دارد با بهره‌گیری از شمایل فیلمفارسی به اهمیت خانواده و رفاقت برسد و پرداخت سرگرم‌کننده‌ای داشته باشد، اما از نیمه دوم او طرفدار قشر تازه به دوران رسیده سرمایه‌داری می‌شود که مرد خانواده یعنی جمشید قاسم‌پور به شمایل مرام و معرفت فیلمفارسی دست به خیانت می‌زند، از سوی دیگر هادی با المان‌های منسوخ و البته زیرپوستی شک و افترا را در زندگی زناشویی نشان می‌دهد که این همان تکنیک سریال‌های تخریب‌کننده ترکی است.

تخریب خانواده توسط یک مرد خانواده‌دوست فارغ از منطق نه می‌تواند متقاعدکننده باشد و نه انگیزه‌های آسیب شناسانه داشته باشد، یعنی اگر رضا خرسند به جای جمشید دست به خیانت می‌زد، از منطق کافی بهره‌مند بود، اما در شرایط کنونی هادی یاد می‌دهد که چگونه می‌شود یک مرد همسرش را دوست داشته باشد و به او خیانت کند، این همان الگوی سریال‌های ترکی است که شاخصه آن ساده‌انگاری در خیانت‌های درون‌خانوادگی بود. هادی سعی داشته است بگوید اعتماد در رابطه زناشویی می‌تواند به سرعت از بین برود، او آنقدر با نابلدی این عمل را انجام داده که اول جمشید را به سرمایه‌داری می‌رساند و بعد از او یک مرد خیانتکار می‌سازد.

این شیوه روایت به شدت مخرب و آسیب‌رسان است، از سوی دیگر هادی با اعتماد و عدم آن به نارسایی‌های عاطفی رسیده است و آگاهانه اعتماد زناشویی را زیر سؤال برده و در این میان درست یا غلط بودن این خیانت تحت تأثیر ضدزن بودن کارگردان قرار گرفته است.

زنی که به شوهرش اعتماد داشته چگونه می‌تواند خطای او را نادیده بگیرد و او را عفو کند؟ چه خللی یا کمبودی در رابطه جمشید و زری بود که او حاضر به خیانت شد؟ این بخشش می‌تواند برداشت غلط و مخربی برای مخاطب داشته باشد! هادی سعی کرده است در سریالش اشاره‌ای به مسائل اجتماعی ایران هم داشته باشد، مثل گرانی و کمبود مواد غذایی تا افزایش قیمت دلار و مهاجرت به ترکیه و اختلاس، اما این‌ها هیچ ارتباطی با متن سریال ندارد، یعنی انگار هادی به طور لحظه‌ای جلو رفته است و هیچ منطقی در خط روایی پیدا نیست. هادی در نیسان آبی همان رویه همیشگی را پیش گرفته است؛ نه فیلمنامه‌ای وجود دارد و نه هدفی جز تخریب خانواده.

سرعت در ساختن و بی‌دقتی باعث شده است نیسان آبی ساختار حداقلی هم نداشته باشد. هادی بیشتر سعی داشته است با عناصر دهه چهلی یک مرد هوسران را نشان بدهد که مخفیانه زن صیغه‌ای دارد. نیسان آبی همچنان توهین به شعور مخاطب است و هادی قصد ندارد از دام سری‌سازی رها شود و سریالی درخور مخاطب ایرانی بسازد؛ سریالی که از راه درست و منطقی جذاب و سرگرم‌کننده باشد. هادی آنچنان در کارگردانی نابلد است که حتی با یک سکانس سریال دل در قسمت آخر نیسان‌آبی شوخی می‌کند! بی‌شک حضور حسین یاری، مهران غفوریان یا بهناز جعفری باعث شده است این سریال مخاطب حداقلی داشته باشد.

کد خبر 661747 برچسب‌ها نقد فیلم و سریال سریال خانگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نقد فیلم و سریال سریال خانگی نیسان آبی یک مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۲۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم

عباس علی آبادی  با اشاره به موضوع واردات اتوبوس و کشنده، گفت: امروز در تولید کشنده و اتوبوس نیازمند خارجی نیستیم بلکه نیازمند تأمین هزینه‌ها و زمان هستیم اما گاهی به بهانه تأمین مالی و گاهی به بهانه اینکه فوری نیاز داریم، واردات صورت می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چگونه باید جلوی بهانه‌جویی‌ها را گرفت، تاکید کرد: به هر حال هر بار به دنبال بهانه هستند تا راهی پیدا کنند و به منفعت برسند.

وزیر صمت ادامه داد: در حال حاضر یکی از بهانه‌های مهم این است که تأمین کنندگان خارجی مایل به تأمین مالی هستند، بنابراین ما باید این بهانه‌ها را از بین ببریم و روش‌هایی را برای تأمین مالی و مشارکت دادن مردم در این امر پیدا کنیم تا با این بهانه‌ها به سمت خارجی‌ها نرویم.

علی آبادی عنوان کرد: یکی دیگر از بهانه‌ها این است که گاهی اعلام می‌کنند تعداد زیادی دستگاه آن هم به صورت فوری نیاز دارند؛ در حالی که اگر این موضوع را از قبل به تولیدکننده بگوییم تولیدکننده هم نسبت به تولید محصول مذکور اقدام می‌کند.

وی گفت: متأسفانه این مساله وجود دارد اما به هر حال ما به دنبال رفع آنها هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است
  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • (تصاویر) کارخانه عضله سازی هادی چوپان افتتاح شد!
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • عکس| منوچهر هادی فیلم بازی می‌کند؟
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ